Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λιλ της Γαλλίας η 2η συνάντηση φορέων για το πρόγραμμα Workability. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν “WorkAbility: People with Changed Working Ability (PCWAs), mapping the way to get soft skills to find and retain a job place”, και συμμετείχαν 7 εταίροι από 5 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρουμανία).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εταίροι είχαν μια επισκόπηση της ατζέντας του έργου και τα βασικά σημεία της συζήτησής ήταν η διάδοση του έργου και η αξιολόγηση των ενοτήτων IO1. Έγινε μια σύντομη προετοιμασία της μελέτης των IO2 καθώς και της διοργάνωσης της επόμενης συνάντησης TPM.Αυτόν τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε μια τριήμερη εκδήλωση στη Λιλ για το έργο της Workability. Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, ο διοργανωτής Afeji προγραμμάτισε μια επίσκεψη στο ιατρικό-εκπαιδευτικό ινστιτούτο Louis Cristians. Αυτή η δραστηριότητα είχε ως στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού σχετικά με την ανάγκη για ένταξη και τους τρόπους υποστήριξης και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία γύρω από τα soft skills. Στη συνέχεια, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς από τα MECS (παιδικά σπίτια κοινωνικού χαρακτήρα) του Gravelines και παρουσίαση των πρωτοβουλιών γύρω από την κηπουρική. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με μια παρουσίαση με τίτλο: “Πώς να εργαστούμε πάνω σε δεξιότητες ζωής και κοινωνικές δεξιότητες με τους νέους”.
Τη δεύτερη ημέρα της κατάρτισης έγινε παρουσίαση των πρωτοβουλιών για την εργασία πάνω σε κοινωνικές δεξιότητες για τα ΑμεΑ στη Γαλλία. Στη συνέχεια, υπήρξαν δύο εργαστήρια που οργανώθηκαν από τον επικεφαλής και ορισμένους εταίρους- αρχικά το εργαστήριο για την απόδοση των κοινωνικών δεξιοτήτων που οργανώθηκε από την Afeji, στη συνέχεια υπήρξε ένα εργαστήριο της πρωτοβουλίας Afeji που συνοδεύει τους κατοίκους να εκπληρώσουν τον εαυτό τους ως νέοι ενήλικες προκειμένου να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητες με στόχο την προετοιμασία τους για μια ζωή κοινωνικής, προσωπικής και επαγγελματικής ανεξαρτησίας με μια παρουσίαση βίντεο. Τέλος, υπήρξε ένα εργαστήριο από την ομάδα GRETA -ένας από τους σημαντικότερους φορείς κατάρτισης στη Λιλ- .
Η τελευταία ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση του σχεδίου pluri-elles από την ομάδα του ιδρύματος ένταξης. Στόχος του έργου είναι να προσφέρει χρόνο στις γυναίκες που συνοδεύονται από τον Σύλλογο για να προωθήσουν την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή τους. Το εργαστήριο συνεχίστηκε με μια παρουσίαση ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών σχετικά με τις κοινωνικές δεξιότητες και ολοκληρώθηκε με μια διεξοδική συζήτηση σχετικά με την ανατροφοδότηση της κατάρτισης και την προετοιμασία του επόμενου εργαστηρίου κατάρτισης.